top of page

הגיע הזמן לכתוב לעצמי מכתב

קטע 12:
המפגש שלנו עם הטיפול נפשי באופן ישיר או עקיף עלול לעורר חרדות וקשיים רבים.
לקושי הזה סיבות רבות, חלקן קשורות לתפיסות חברתיות לגבי טיפול נפשי ומשמעותו, חלקן קשורות לקושי האובייקטיבי להתעמת ולהסתכל מקרוב על הקשיים שלנו, אלה שמופיעים בחיינו נכון לעכשיו ואלה שאנחנו סוחבים איתנו שנים רבות. לעיתים, הסיבות יכולות להיות קשורות בכלל להיבטים כלכליים ויום יום אינטנסיבי ומלא במחויבויות ומשימות שלא מאפשים לנו את העצירה להתבוננות ועבודה עם הנושאים הללו.
אנחנו לחלוטין מבינים את הרתיעה ואת הקושי שכרוך בהתמודדות עם תכנים נפשיים אישיים
ויש לא מעט דברים שאנחנו יכולים לעשות לעצמנו לפני הפעולה ה"דרמטית" של קביעת תור לטיפול רגשי. אחת מהן היא מה שאנחנו עושים כעת, באמצעות העבודה עם האפליקציה,
ולצד העבודה עם האפליקציה שלנו, אנחנו רוצים להציע טכניקות נוספות שיכולות לסייע לנו ליצור את הקשר עם עצמנו באופן הדרגתי יותר.
אפשר להתחיל מהמובן מאליו: לבדוק מה שלומנו? 😊
אחת הדרכים לעשות זאת היא לכתוב מכתב קצר המיועד לי ולשתף במה שמפריע לי? מה קשה לי? מה הייתי רוצה להגיד שבדרך כלל אני לא מעז?. על מה ארצה להחמיא לעצמי? ועוד.
בנוסף, הכתיבה העצמית יכולה להיות כלי יעיל על מנת לסמן באופן ברור על מה אני מודה בחיים שלי: תכונות שאני אוהב בעצמי, אנשים שאני שמח שיש לי קשר איתם, דברים שאני נהנה לעשות ביום יום שלו. עצירה למספר רגעים וכתיבה תודות אלה עשויה להכניס אנרגיה חיובית ולכוון את החשיבה שלכם למקומות חיוביים ומלאי שפע. דרך נוספת לעשות זאת, היא על ידי כתיבה של 5 דברים בכל יום שאני רוצה לסמן כהצלחות יומיות שלי. אלה לא צריכות להיות בהכרח הצלחות גדולות ומפוארות. אפשר להתחיל לסמן דברים צנועים כמו: "ישנתי טוב בלילה". "נהנתי לאכול את מה שהכנתי לעצמי בצהריים". "נהנתי לשוחח את השכן בדרך לסופר מארקט" וכמובן שאם קוראים לנו ביום דברים משמחים יותר הם באופן טבעי יכולים להצטרף לרשימה הזו.
כתיבה עצמית היא רק טכניקה אחת, אבל יש עוד לא מעט כאלה. הדבר החשוב הוא להיות בתנועה כלשהי כלפי עצמנו ואל הצרכים שלנו.
נמשיך לחלוק מחשבות וטיפים נוספים מהצד שלנו.

bottom of page